vineri, 10 aprilie 2015

Cum sa faci SOS PENTRU OUALE DE PASTE

     Suntem in pragul sarbatorii Pascale si conform traditiei vom consuma oua.Si daca tot este sarbatoare sa pregatim un sos deosebit care sa inobileze si sa dea un plus de savoare.                                                                                                                                                                                                    Vom face pentru inceput o maioneza din 2 oua.Eu prefer sa fierb ouale pentru maioneza timp de 3 minute de cand apa in care au fost puse a inceput sa fiarba, dupa care le amestec bine intr-un castron cu putina sare si apoi torn putin cate putin ulei pana devin crema.Pentru sos fac putina maioneza, cam 4-5 linguri.Apoi amestec un pahar de 450g smantana cu 12% grasime in maioneza(nu folosesc smantana mai grasa deoarece este suficienta grasime si in crema de oua).Acum urmeaza piesa de rezistenta mustarul cu seminte(mustar Dijon),5 lingurite.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Minunat!Un sos care cu siguranta nu va fi neobservat.Pentru decor putem folosi si cateva frunze de patrunjel sau de marar.                                                                                                                          
                                                                                                                                                                            Va doresc sa-l savurati cu multa placere si sa aveti un Paste fericit!                                                                  
                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu