vineri, 3 octombrie 2014

Cum sa faci un SOS DE ROSII


Anul trecut am auzit aceasta reteta pe care am sa o prezint astazi.Modul de preparare este foarte simplu,iar rezultatul este deosebit.                                                                                                                              Avem nevoie de 4kg de rosii foarte bine coapte,pe care le spalam si le taiem in tava de la aragaz.Stropim rosiile cu 4 linguri de ulei de masline,sare dupa gust si busuioc uscat(nu este obligatoriu).Le bagam in cuptor cu focul la maxim cca 30 minute.                                                                                                                                             Cand le scoatem din cuptor le punem intr-un vas mai inalt(poate o oala),in care sa le putem mixa cu blenderul.                                                                                          
   Sosul este excelent pentru paste,delicios si foarte fin.                                                                                                                                                                                                                                                      Acest sos se poate conserva si pentru iarna,In acest caz se pregatesc borcanele care se sterilizeaza in cuptor,iar sosul se mai da odata in clocot in oala in care l-am mixat cu blenderul.In borcanele fierbinti turnam sosul,apoi sigilam cu capacele,iar borcanele le           intoarcem cu capacele in jos pentru 30minute.Aceasta metoda se       foloseste pentru ca in interiorul borcanului  se formeze vid.                                                                                                                               Daca vreti o supa de rosii cu stil puneti ingredientele pe care le folositi la aceasta supa si adaugati sosul de rosii.Supa va fi deosebita si sunt sigura ca o veti aprecia.Va garantez ca nu veti mai face supa de rosii decat in acest fel.                                                                                                                                                                   Trebuie sa va marturisesc ca eu folosesc acest sos de rosii la orice mancare gatita la care se cer rosiile in reteta.                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu