De cand a aparut baiatul meu in viata mea sunt pe acceleratie si a trebuit sa simplific lucrurile cat mai mult.Asa ca am invatat sa gatesc rapid si eficient.M-am gandit ca in tema de astazi sa va povestesc cum fac o baza pentru mancare.Aceasta baza pentru mancare o folosesc la ciorbe,tocanite si oriunde se cere amestecul de zarzavat.In dorinta de a renunta la gatitul cu „baza pt mancare” din comert(stiti voi la ce ma refer) care contine mono-glutamat de sodiu si alte minuni ale stiintei, am facut singura un amestec de zarzavat.De cate ori sunt nevoita sa cumpar de la piata legume, cumpar ceva mai mult decat am nevoie si restul le toc in robotul de bucatarie, le fac pachete si le bag in congelator.Astfel nici nu mi se pare ca am dat in branci muncind si se aduna un stoc care tot creste si se aduna ca provizii pentru iarna.Cand merg la piata cumpar 1kg de morcov,1/2kg pastarnac radacina,2 radacini de patrunjel,1buc telina mare si 1/2 kg ardei.Dupa ce curat si spal legumele,le tai in bucati nu foarte mici si le bag impreuna in robotul de bucatarie.Din mixul de legume folosesc o parte pt mancarea pe care o gatesc in ziua respectiva restul il bag in pungute la congelator.Iarna imi este cel mai usor sa gatesc.Pun amestecul de legume congelat in apa la fiert si mare parte din treaba este rezolvata,apoi restul de ingrediente si gata mancarea.Timpul pe care l-as fi petrecut curatand si tocand legumele este economisit, ca sa nu mai spun ca iarna legumele sunt mai scumpe si astfel fac o economie si in buzunar.Va urez tuturor spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu